GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů:  Základní škola a mateřská škola Praha – Slivenec, Ke Smíchovu 16 (dále jen „škola“)

Kontakty na správce najdete na:  https://www.skolaslivenec.cz/kontakty/

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce – škola – jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy ve škole. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: Jakub Iran, jakub.iran@sms-sluzby.cz, tel. +420 732 633 384

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy ve škole, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce školy.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy ve škole (odborně řečeno – naše škola je zpracovává jako správce), máte právo:

1)      Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

2)      Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

3)      Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

4)      Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme ZDE.  Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu irosova@zsslivenec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

5)      Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se do školy dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

6)      Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)
[2] Čl. 38 odst. 5 ON

Další informace v rubrice GDPR

Aktuality

Podpora domácího online procvičování

27. 3. 2020 – Aktuality Základní školy

Milí rodiče, víme, že jste se nečekaně ocitli v nelehké situaci a snažíte se zvládnout nejen svou práci, ale také zastat roli učitele svých dětí. Ve snaze Vám tuto roli...

Zobrazit více »

Zápis do 1. třídy pro školní rok 2020/2021

26. 3. 2020 – Aktuality Základní školy

Termín zápisu: 1. 4. 2020 – 15. 4. 2020 Vážení rodiče, zápis k povinné školní docházce pro školní rok 2020/2021 proběhne vzhledem k mimořádným opatřením vlády bez osobní přítomnosti dítěte...

Zobrazit více »

Uzavření MŠ Ke Smíchovu od 17. 3. 2020

16. 3. 2020 – Aktuality Mateřské školy

Vážení rodiče, Městský úřad Praha – Slivenec v součinnosti s vedením školy doporučuje přerušení provozu mateřské školy Ke Smíchovu v souvislosti s mimořádnou situací týkající se šíření koronavirové infekce COVID – 19....

Zobrazit více »

Uzavření MŠ Frančíkova od 16. 3. 2020

14. 3. 2020 – Aktuality Mateřské školy

Vážení rodiče, od pondělí, 16. 3. 2020 bude uzavřena MŠ Frančíkova. Důvodem uzavření je velmi nízký počet dětí navštěvujících školku v posledním týdnu. Všem rodičům, jejichž děti jsou aktuálně starší tří let a zvládají...

Zobrazit více »

Den otevřených dveří 18. 3. v MŠ je zrušen!

11. 3. 2020 – Aktuality Mateřské školy

V souvislosti s preventivními opatřeními a s uzavřením ZŠ Slivenec je zrušen DOD v ZŠ i MŠ Praha – Slivenec. Lenka Bohuslavová vedoucí učitelka MŠ Slivenec 

Ocenění společnosti Scio