GDPR

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů:  Základní škola a mateřská škola Praha – Slivenec, Ke Smíchovu 16 (dále jen „škola“)

Kontakty na správce najdete na:  https://www.skolaslivenec.cz/kontakty/

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce – škola – jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy ve škole. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: Jakub Iran, jakub.iran@sms-sluzby.cz, tel. +420 732 633 384

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy ve škole, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce školy.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí[1] a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[2]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy ve škole (odborně řečeno – naše škola je zpracovává jako správce), máte právo:

1)      Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

2)      Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

3)      Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

4)      Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme ZDE.  Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu irosova@zsslivenec.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

5)      Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se do školy dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

6)      Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)
[2] Čl. 38 odst. 5 ON

Další informace v rubrice GDPR

Aktuality

Havárie vody

12. 6. 2018 – Aktuality Základní školy

Škola dnes prožila dramatický den, netekla voda. Proto děti měly oběd na jednorázových talířkách, a proto byla učiněna i další opatření, jako telefonování rodičům, obstarání cisterny s pitnou vodou atd....

Zobrazit více »

Upozornění pro vstup do areálu hřiště

1. 6. 2018 – Aktuality Základní školy

Milí žáci, vážení rodiče, areál školy (zahrada) je pro Vás otevřen i v odpoledních hodinách v souvislosti s filosofií komunitní školy. Nicméně je důležité dodržovat jistá pravidla: nevstupovat po schodech na pavlače MŠ...

Zobrazit více »

Otvírání studánky Dobrá voda

29. 5. 2018 – Aktuality Školní družiny

Ve středu 30.5. si uděláme malý výlet  do  Holyně, kde budeme ve spolupráci s místním úřadem „otvírat“ studánku Dobrá voda, které jsme patronem. Mimo jiné  odebereme vzorky vody pro rozbor...

Zobrazit více »

Projekt EDISON opět na naší škole

29. 5. 2018 – Aktuality Základní školy

4. 6. – 8. 6. proběhne opět na naší škole projekt EDISON. Videovizitky studentů z jednotlivých zemí naleznete ZDE.

Pozvánka na zahradní slavnost MŠ

24. 5. 2018 – Aktuality Mateřské školy

Srdečně Vás zveme na zahradní slavnost mateřské školy. Zahradní slavnost

Ocenění společnosti Scio